De Gazet#59

 
gazette#59#NLbat.jpg

Het belangrijkste is deel te nemen !

De Directie wil het team van SILVA medical, dat op zondag 27 mei deelgenomen heeft aan de 20 km van Brussel, oprecht bedanken. 

Het was een toegewijd én talrijk team… 

De twee organisatoren, Sophie Chailly en Thérèse Clérin hebben deze aktviteit eens te meer tot een goed einde gebracht. 

 


 

De Gazet#56

 
gazette#56NLBAT.jpg

Le Scheutbos, pilootproject in het kader van rationeel energiegebruik. 

Na het succes van het project in 2016 heeft de Brusselse Confederatie voor Social-Profit Ondernemingen (BCSPO) een oproep tot kandidatuurstelling gelanceerd voor de ziekenhuizen en rusthuizen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit project, ondersteund door Leefmilieu Brussel, heeft als doel gratis begeleiding te bieden bij het rationeel energiegebruik, dat gericht is op een kwantitatief verlaagd energiegebruik (verwarming, elektriciteit, water) en op kwalitatief gebied bedoeld is om een beheersbeleid voor duurzaam energieverbruik te ontwikkelen. Het Geriatrisch Centrum Scheutbos maakt deel uit van de 8 geselecteerde instellingen. 


 

De Gazet#49

 

Teambuilding voor alle kaderleden en hoofdverpleegkundigen en adjuncthoofdverpleeg kundigen van Silva medical

Op 16 december 2016 werd een Teambuildingdag « Reis door Silvanië » georganiseerd voor alle kaderleden, hoofdverpleegkundigen en adjuncthoofdverpleegkundigen van Silva medical.


 

De Gazet#47

 

Een Geriatrisch Dagziekenhuis op onze site Scheutbos

De opening op 4 augustus jl. van een geriatrisch dagziekenhuis in Scheutbos wekt sedert enkele maanden de belangstelling… en doet bij sommigen van ons enkele vragen rijzen.


 

Jaarlijks personeelsfeest

 

Het jaarlijks feest is reeds achter de rug en iedereen zal onvergetelijke herinneringen kunnen bewaren. We hebben samen gegeten, gedanst tot in de vroege uurtjes en van de gelegenheid gebruik gemaakt om de collega's bruiden de dagelijkse werksfeer te leven kennen.  Waar is da feestje???


 

SILVA medical JAARVERSLAG 2015

 

Sinds de oprichting van de vereniging SILVA medical in 2014 proberen wij de communicatie over de activiteiten in elk van de vestigingen te verbeteren. 

Met veel plezier stellen wij u dan ook voor het eerst dit samenvattende activiteitenverslag voor, dat weliswaar niet alles behandelt, maar toch vrij volledig is. 

Zoals u zult merken, is het project van de fusie erg uitgebreid en zal het in de komende jaren nog veel energie vergen. 

Er zijn ook heel wat nieuwe projecten. 

Dankzij de professionaliteit en het enthousiasme van al mijn medewerkers van SILVA medical, de medewerkers van het Dienstencentrum van de ‘Association Nationale Belge Contre la Tuberculose’ en dankzij de steun van de Raad van Bestuur kunnen wij ons zorgaanbod voortdurend verbeteren.

 

Modeshow in La Renouée

 
1464548689081.jpeg

In het kader van het project ‘Et si on faisait autrement?’ van het Cultureel Centrum van Waterloo stelt de dagkliniek La Renouée een modeshow voor op basis van gerecycleerd materiaal. Deze workshop loopt al sinds september 2015 en we stellen u graag het resultaat van ons werk voor op maandag 9 juni om 19.00 uur in de Bernier-zaal.

De toegang is gratis, maar wij willen u wel vragen om u vooraf aan te melden via larenouee@silva-medical.be of telefonisch op het nummer 02/352.63.01. 


 

Woonzorgcentrum Scheutbos – uitstap van de bewoners

 

Op donderdag 19 mei nam het team van ergotherapeuten en vrijwilligers van het Woonzorgcentrum Scheutbos de bewoners en hun familieleden mee op uitstap aan boord van het schip Vivaldi, dat lag aangemeerd aan de Becokaai.

Tijdens deze dag konden de bewoners genieten van de zachte deining op het Kanaal van Brussel en de architectuur van de stad bekijken in de gemeenten Molenbeek, Schaarbeek, Laken, Neder-over-Heembeek (en de Brussels yachtclub – BRYC) en de bekende Budabrug om daarna koers te zetten naar Vilvoorde en zijn 'Watersite'. Om de tocht af te ronden, voer de boot nog door het groene en rustige buitengebied van Grimbergen/Humbeek, Kapelle-op-den-Bos en Zemst.

Na een lekkere koude maaltijd stond ook nog een bezoek aan de stad Brussel per bus op het programma, met tijd voor enkele toeristische kiekjes in de buurt van het Atomium.

Iedereen was tevreden na deze dag vol ontspanning en nieuwe ontdekkingen.

 
 

 

Personeelsfeest SILVA medical –3 juni

 

Op 3 juni vieren we het eerste personeelfeest dat wordt georganiseerd voor de drie vestigingen van SILVA medical: Forêt de Soignes, Bois de la Pierre en Scheutbos.

Vergeet zeker je feestartikelen, glimmerjurk of -pak en andere verkleedkledij niet, want het thema van de avond is ‘Mijn droom’.

We ontmoeten elkaar voor een gezellige barbecue in het Kasteel de la Rocq in Arquennes.

En voor wie daar al ongeduldig naar uitkijkt, brengen we nu al een bezoek...


 

De Gazet#43 - Het project ‘ondervoeding’

 
1464686079239.jpeg

Transversale kwaliteitsprojecten - Kliniek Bois de la Pierre

In België vind je ondervoeding niet zomaar op de hoek van de straat, maar gaat ondervoeding verborgen achter de muren van ziekenhuizen en rusthuizen.

De prevalentie van ondervoeding in ziekenhuizen wordt op 30 tot 40% van de patiënten geschat.

In de geriatrische diensten in België is 35% van de 75-plussers ondervoed en loopt 40% het risico van ondervoeding.

Deze cijfers stemmen overeen met de reële toestand in onze vestiging van Bois de la Pierre.