De Gazet#75

 

De nieuwe kliniek in Forêt de Soignes

Het is zover! De bouw van een nieuwe kliniek in Forêt de Soignes is begonnen! Over 2 jaar zullen wij onze activiteiten kunnen overbrengen naar de nieuwe site in Waver.

Bij het verlaten van de groene omgeving van Forêt de Soignes, verplaatsen wij niet alleen onze huidige activiteit maar verlaten we eindelijk ons landelijk isolement en brengen resoluut onze klinische activiteit naar de stad.

Hoewel het nieuwe ziekenhuis een klassieke structuur heeft: een onthaal, een polikliniek, een daghospitaal en drie woonzorgeenheden verdeeld over drie verdiepingen, willen we dat het open en luchtig is, met aanpasbare ruimten die bevorderlijk zijn voor het denken over ruimte en het op gang brengen van de beweging van patiënten en personeel binnen en tussen afdelingen, en bovenal het ziekenhuis openstellen naar de buitenwereld.

Het zou natuurlijk voorbarig zijn te denken dat onze nieuwe kliniek autonoom zal kunnen functioneren.

Anderzijds zijn wij ervan overtuigd dat het de zorgverlening zal vergemakkelijken en mogelijk zal maken in het kader van onze multidisciplinaire humanistische benadering waarin het lijden van de mens, die vaak op zoek is naar zingeving, centraal staat.