De Gazet#71

 
gazette#71NL#BAT.jpg

Bedankt

Beste allemaal,

Het is bijna vier maanden geleden dat de COVID-19 pandemie in België uitgebroken is, en bijna drie maanden geleden dat de instellingen van SILVA medical besmette patiënten behandelen.

Op korte tijd hebben we niet alleen moeten leren op een andere manier te werken, maar ook om anders te leven.

We werden geconfronteerd met een onbekend virus dat dagelijks tientallen overlijdens veroorzaakt ; gebrek aan materiaal, met instructies van onze overheid die vaak moeilijk te begrijpen en soms tegenstrijdig waren, veel te veel onzekerheden en ontmoediging.

En in ons privéleven hebben we moeten leren omgaan met een ingrijpende vrijheidsbeperking die ons werd opgelegd. We werden gescheiden van onze families en onze vrienden, ons sociaal en cultureel leven werd ons ontnomen.

We hebben net de meest intense maanden van onze professionele carrière, en misschien wel van ons leven, beleefd.

Hoewel de epidemie nog niet voorbij is, willen we toch graag even stil staan, en u heel oprecht en van ganser harte bedanken voor uw professionele, solidaire en uitermate menselijke inzet tijdens deze afgelopen vreselijke maanden.

 Ons team dat instaat voor de ziekenhuishygiëne, en op een gecoördineerde manier actief is in de drie sites, is uitzonderlijk efficiënt en pro-actief te werk gegaan. 

Wij zijn fier op jullie allemaal !

Welk beroep we ook uitoefenen, ooit hebben we ervoor gekozen in de gezondheidssector te werken, en meer bepaald in SILVA medical wiens roeping erin bestaat om samen de toekomst uit te bouwen, dankzij het aanbieden van innovatieve en geïndividualiseerde zorgen.

Ondanks de moeilijkheden heeft onze beroepsactiviteit de afgelopen weken betekenis aan ons leven gegeven.

Bovendien hebben veel vrijwilligers ervoor gekozen om de sector van gezondheidszorgen te hulp te komen, en in het bijzonder SILVA medical, en ons hun competenties, hun tijd en soms hun kunst aan te bieden.

Onze aanmoediging gaat ook uit naar de personeelsleden en hun naasten die door deze infectie hebben geleden en waarvan sommigen zeer zwaar werden getroffen. 

Wij stellen u een aangenaam moment van samenzijn voor tijdens de ontbijtsessies die begin juni op de drie sites georganiseerd zullen worden in overeenstemming met de regels van « social distancing ».

De strijd gaat verder, maar onze teams hebben al bewezen dat ze er staan : talrijk, gemotiveerd en bekwaam !

 

Laurence Fetu

Algemeen Directrice